Den endelige guide til Perl-programmeringssproget

Den endelige guide til Perl-programmeringssproget

Perl er et fortolket, dynamisk programmeringssprog på højt niveau, generelt til formål. Det blev oprindeligt udviklet af Larry Wall i 1987 som et universelt Unix-scriptsprog for at gøre rapportbehandling lettere.

Larry Wall, der også opfandt programmeringssproget Perl og er forfatter til flere bøger om emnet computerprogrammering og lingvistik, har udtalt, at han valgte navnet "Perl", fordi det er kort og nemt at huske.

Navnet "Perl" er blevet fortolket som enten en stavefejl af "parallel" eller afledt af "Perle".

Hvad er Perl?

Perl er et programmeringssprog på højt niveau. Det bruges på mange forskellige områder og har eksisteret i lang tid.

Perl blev skabt i 1987 af Larry Wall som et fortolket sprog til almene formål. Den er designet til at være nem at bruge, og den bruges ofte på kommandolinjen eller som indlejret kode i andre programmer.

Perl kan bruges til webudvikling, computerprogrammering, systemadministration og meget mere. Perl er også et open source-sprog, der kan ændres af alle, der ønsker at foretage forbedringer eller ændringer til den originale kodebase.

Perls historie og udvikling

Perl er et programmeringssprog på højt niveau, der oprindeligt blev udviklet i 1980'erne. Perl er et open source-sprog, hvilket betyder, at det er tilgængeligt gratis at bruge og ændre.

Perl har eksisteret i lang tid og har set mange ændringer gennem årene. Det blev oprindeligt skabt af Larry Wall i 1987, men han udgav det først til offentligheden i 1994. Den første version af Perl havde kun én programmør, der arbejdede på det, men som tiden gik, og flere programmører begyndte at bruge sproget, de lavet mange forbedringer af det.

I 1995 blev Perl 5 udgivet, og denne version tilføjede mange nye funktioner såsom Unicode-understøttelse, regulære udtryk og andre ting, der ville gøre programmering lettere for programmører. I 1997 blev Perl 6 udgivet med mange flere nye funktioner såsom objektorienterede programmeringsfunktioner.

En kort oversigt over sprogets hovedtræk

Perl er et programmeringssprog på højt niveau med en række funktioner.

Perl blev skabt af Larry Wall i 1987. Det blev oprindeligt designet til at være et effektivt sprog til Unix-tekstbehandling og for at give nem adgang til systemets shell-kommandoer.

Perl er et fortolket sprog, hvilket betyder, at det ikke behøver at blive kompileret, før det køres. Det gør Perl meget populær blandt programmører, der hurtigt vil teste deres ideer uden besvær.

Det har også en meget fleksibel syntaks, der gør det muligt for programmøren at bruge den stil, de foretrækker, inklusive funktionelle, imperative eller objektorienterede stilarter.

De ikke-tekniske dele af skriveprogrammer i Perl

Perl-programmeringssproget er et af de ældste programmeringssprog, der findes. Det er et fortolket sprog på højt niveau.

Læs mere på perl.dk >>

Perl-programmer er opdelt i tre dele: "headeren", "body" og "trailer". Headeren indeholder information om, hvordan man kører et program, såsom hvilke moduler det skal bruge, eller hvilket input det skal behandle. Kroppen indeholder al den kode, der rent faktisk gør noget; dette kunne være så simpelt som at udskrive en tekstlinje eller så kompliceret som at løse en ligning. Traileren indeholder forskellige informationer om, hvor input skal komme fra, og hvor output skal gå til.

Et Perl-program gemmes normalt med filtypenavnet .pl og kan køres ved at skrive perl efterfulgt af navnet på filen.

Sådan skriver du dit første program i Perl

Perl er et programmeringssprog, der blev udviklet i slutningen af 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne. Det er et generelt fortolket sprog på højt niveau, der har brede kapaciteter.

Perl-programmeringssproget bruges til CGI-scripting, systemadministration, netværksprogrammering og webudvikling. Det bruges også af mange proprietære softwarepakker og af forskellige websteder til at generere dynamisk indhold.

Hvorfor du bør lære og bruge Perl-programmeringssproget i dag

Perl er et programmeringssprog, der er designet til at gøre det nemt at skrive programmer til tekstmanipulation og udtræk. Det er et generelt fortolket sprog på højt niveau.

Det har eksisteret i mere end 20 år og er stadig i gang med mange virksomheder, der bruger det i deres daglige arbejde.

CVR DK3740 7739